בלוג

לוגו כאנביס

כָּאנְבִּיס

כתבות, סקירות, חוות דעת ועוד

בלוג

לוגו כאנביס

כָּאנְבִּיס

כתבות, סקירות, חוות דעת ועוד

כל מה שצריך לדעת על רישיון לקנאביס רפואי בישראל

כל מה שצריך לדעת על רישיון קנאביס רפואי בישראל

כל מה שצריך לדעת על רישיון קנאביס רפואי בישראל

מאמריםקנאביס 101

קצב עליית מספר המטופלים הצורכים קנאביס בישראל ממשיך לעלות. רק באוגוסט האחרון חצתה תעשיית הקנאביס הרפואי בישראל את רף ה- 100,000 מטופלים ונראה שהיד עוד נטויה. התנועה לחופש המידע פרסמה באוקטובר האחרון את נתוני משרד הבריאות לצריכת קנאביס רפואי בישראל לשנים 2018-2020. מהנתונים עולה כי צריכת קנאביס רפואי בישראל עלתה ב-85% תוך שנתיים. סוגיית ההיתרים לשימוש בקנאביס רפואי נמצאת בלב השיח בשנים האחרונות. אך למרות קצב הצמיחה המרשים במספר המטופלים, והאצת מספר בתי מרקחת מאושרים על ידי משרד הבריאות לקנאביס רפואי, נראה שעדיין יש כשלים רבים בשוק הקנאביס בישראל. מטופלים רבים מדווחים על חוסר מידע קוהרנטי, חוסר ברצף טיפולי, הבנה לקויה אצל חלק נכבד מהרוקחים בבתי המרקחת השונים ועלוית כספיות שרק עולות ועשויות להגיע לאלפי שקלים בחודש. לכן ריכזנו בכאנביס, פלטפורמה לאיתור ורכישה של קנאביס רפואי, מידע כיצד ניתן לקבל רישיון לקנאביס רפואי, לשנות מינון של מרשם רפואי וכיצד לפעול בחוכמה וביעילות לאחר שקיבלתם את הרישיון לקנאביס רפואי.  

רישיון קנאביס רפואי
רישיון קנאביס רפואי

קצת היסטוריה בקצרה

1973

ב”פקודת הסמים המסוכנים התשל”ג 1973” הגדירו את צמח הקנאביס בתור “סם מסוכן” שחל לגביו איסור שימוש אלא במסגרת סמכות משרד הבריאות שיכלה למנות בחוק “מנהלים” אשר הוסמכו על ידי מנכ”ל משרד הבריאות ורשאים לתת אישור קנאביס רפואי, לטיפול בקנאביס למטרות רפואיות (מבלי שהיה קיים מקור אספקה חוקי של קנאביס). כמו כן, לאורך תקופה מסוימת, הותרו רישיונות גידול ביתי למטופלים להם היה צורך בכמות קנאביס גדולה בכל חודש.

2011

התקבלה ‘החלטת ממשלה מספר 3609‘ הקובעת כי משרד הבריאות ישמש “סוכנות ממשלתית” שתנהל את פעילות ענף הקנאביס רפואי בישראל, בהתאם להוראות האמנה האמורה ופקודת הסמים. לצורך כך הוקמה במשרד הבריאות “יחידת הקנאביס הרפואי” (יק”ר) שמנהלת את פעילות הענף כולו בתחומי חקיקה, רישוי ופיקוח.

2013

התקבלה ‘החלטת ממשלה מספר 1050‘ ובה נקבעו עקרונות לאסדרה וקווי פעילות של ענף הקנאביס הרפואי, ולאחריה התחילה פעילות שוק הקנאביס שהייתה מוכרת עד לאחרונה, ונקראת כיום בשם הכולל ‘האסדרה הישנה‘ – קנאביס רפואי ניתן לבעלי היתר, קרי רישיון קנאביס ושקיבלו אישור קנאביס רפואי מהיק”ר להתחיל את הטיפול בקנאביס, דרך מוקד החלוקה של חברת הקנאביס הרפואי אליה שויך המטופל בעת הנפקת הרישיון שלו. האספקה התנהלה באופן ישיר מהחברה למטופל, ללא תיווך של גורם ביניים כמו בית מרקחת.

2016

התקבלה ‘החלטת ממשלה 1587‘ ובה נקבע מודל ה”מדיקליזציה” (האסדרה החדשה) של משרד הבריאות – תהליך המעבר משיטת טיפול שאינה מדויקת למתווה המסדיר את תחום הקנאביס הרפואי בהיבטי טיפול קליני ומחקר לצורך פיתוח עתידי. מודל האסדרה החדשה מתואר במלואו במסמך הנקרא “הספר הירוק” אשר מכיל את כל הסטנדרטים לטיפול בקנאביס, מהו רישיון קנאביס, המסלול הנכון לטיפול עבור כל התוויה ושאר פרטים המבוססים על הניסיון הקליני שהצטבר עד היום ביק”ר ובשאר גופי מחקר ממשלתיים בעולם העוסקים בטיפול בקנאביס רפואי.

הספר הירוק

2018

אושרה הצעת החוק לאי הפללה. על פי הצעת החוק המשטרה תאכוף את העבירות של שימוש או החזקת קנאביס בפעם הראשונה לבגיר באמצעות קנס של אלף שקל ובפעם השנייה באמצעות קנס של אלפיים שקל. התיק על עבירה שלישית ייסגר בתנאי של השתתפות בסדנאות או פעולות התנדבותית ורק בעבירה הרביעית יוגש כתב אישום.

2019

רפורמת המדיקליזציה – האסדרה החדשה יוצאת לדרך.

מדיקליזציה סרטון

2021

לראשונה נושא הלגליזציה, שוק קנאביס חוקי, נכנס להסכם קואליציוני. הממשלה מבטיחה לקדם הסדרה של שוק קנאביס חוקי ואי הפללת צרכנים. עד היום זה עוד לא קרה. כמו כן בשנת 2021 החלו 12 חברות קנאביס רפואי את פעילותן, סה״כ ישנן כ-26 חברות קנאביס בישראל, להלן לינק לכל חברות קנאביס בישראל.

תנאים לקבלת קנאביס רפואי

להלן רשימת ההתוויות המעודכנת והתנאים לקבלת קנאביס רפואי ממשרד הבריאות. בין ההתוויות המאפשרות רישיון קנאביס ניתן למצוא אונקולוגיה, גסטרואנטרולוגיה, כאב, מחלות זיהומיות, נוירולוגיה, טרשת נפוצה, פרקינסון, תסמונת טורט, אפילפסיה, אפילפסיה ילדים, פסיכאטריה,ספקטרום אוטיסטי, טיפול פליאטיבי, פסיכיאטריה ואישורים חריגים. כמו כן להלן רשימת כמו כן להלן רשימת הרופאים המורשים להנפיק רישיון לקנביס רפואי על פי היק״ר (לחצו כאן). כמו כן ישנם לא מעט גופים המציעים עזרה בקבלת רישיון לקנאביס רפואי כמו עץ הדעת או עמותת מעל”ה, אך יש לבדוק קודם לכן מכיוון שהמחיר שונה ממקום למקום וגם השירות אותו מציאים הכולל לפעמים פגישה עם רופא המוסמך לטיפול בקנאביס רפואי, הדרכה אישית ועוד. במידה ועומדים בתנאי משרד הבריאות לקבלת קנאביס רפואי ניתן להיעזר בהם להוצאה של רישיון לקנאביס רפואי. במידה ואינכם עומדים בתנאים לקבלת קנאביס רפואי אתם מוזמנים לנסות את אחד הגופים המוסמכים העשוי לסייע, יכול להיות שהסיבה לאי עמידה בתנאים לקבלת קנאביס רפואי הם קשורים מסמכים שהגשתם.

לוגו יק"ר
לוגו יק”ר

איך מוציאים רישיון של קנאביס רפואי

ראשית כל, יש לוודא שהנכם עומדים בקריטריונים לקבלת קנאביס רפואי תחת נוהל 106 של היק”ר של משרד הבריאות. הקריטריונים כוללים:

  • אבחון של אחת ההתוויות הרפואיות המוכרות על ידי היק”ר, המתעדכנות מעת לעת.
  • ככלל, רישיון לשימוש בקנאביס לא יינתן אלא לאחר מיצוי הטיפול הרפואי המקובל ובהתוויה מוכרת בלבד.
  • לפני הגשת הבקשה, על הרופא לשלול “התוויות נגד” מלאות או חלקיות. התוויות נגד למתן קנאביס הינן: פסיכוזה פעילה, מצב פסיכוטי בעבר, הפרעה חרדתית, תורשה פסיכיאטרית משמעותית בקרוב משפחה מדרגה ראשונה במיוחד במטופלים צעירים מגיל 30 ,היסטוריה של התמכרות או שימוש לרעה בסמים, היריון והנקה.
דוגמת רישיון לקנאביס רפואי
דוגמת רישיון לקנאביס רפואי

מטופלים העומדים בקריטריונים המפורטים בנוהל 106 יכולים לפעול בשתי דרכים לקבלת רישיון להחזקה ושימוש בקנביס רפואי:

  1. באמצעות רופא מומחה המוסמך על ידי היק”ר אשר יכול לאשר ולהנפיק רישיון לקנאביס רפואי במעמד הביקור
  2. באמצעות רופא מומחה שאינו מוסמך על ידי היק”ר, אך יכול להמליץ ולהגיש בקשה מקוונת ליק”ר. 

*** למטופלים אונקולוגים קיימת האפשרות לקבל את השירות במחלקות האונקולוגיות שבבתי חולים המאפשרים זאת.

הדרך הראשונה להוצאת רישיון לקנאביס רפואי – באמצעות רופא מומחה המוסמך על ידי היק”ר:

קודם כל ולפני הכל, חשוב לדעת כי רופאים המוסמכים להנפיק רישיון לקנאביס רפואי מורשים לעשות זאת במסגרת הרפואה הציבורית דרך קופות החולים בלבד ואינם מורשים להנפיק רישיונות בביקור פרטי או במסגרת שירות רפואה פרטי.

לא כל רופא מומחה בישראל יכול להנפיק רישיון לקנאביס רפואי, אלא אך ורק מספר רופאים מומחים אשר עברו קורס של היק”ר וקיבלו הסמכה לעשות זאת.

קורס קנאביס לרופאים, ההסתדרות הרפואית בישראל
קורס קנאביס לרופאים, ההסתדרות הרפואית בישראל

לפי האתר של היק”ר של משרד הבריאות, כיום ישנם 112 רופאים מומחים המוסמכים להנפקת קנאביס רפואי בישראל, אך היק”ר עצמו מודה שייתכנו אי דיוקים ברשימה אז כדאי לבדוק קודם לכן. 

לרשימת הרופאים המוסמכים להנפיק רישיון קאנביס רפואי על ידי היק”ר

רופא מומחה המוסמך על ידי היק”ר יכול להמליץ ולהנפיק רישיון לקנאביס רפואי כבר במעמד הביקור באמצעות שימוש בממשק הממוחשב של היק”ר המאפשר לרופא המומחה ולמטופל להזין ישירות את המסמכים הרפואיים. לאחר בדיקתם ואישורם יוכלו המטופלים להדפיס את הרישיון והוראות המסירה ואיתם לגשת לבתי המרקחת לצורך רכישת המוצר.

התהליך להוצאת רישיון לקנאביס רפואי באמצעות רופא מומחה המוסמך על ידי היק”ר הינו:

  1. יש להסתכל ברשימת הרופאים המומחים המוסמכים להנפקת רישיון לקנאביס רפואי ולמצוא את הרופא המתמחה בהתוויה הרפואית המתאימה לכם ובאזור מגורכם (ולהתקשר למרפאה ולוודא כי, כמו שכתבנו כבר קודם, ייתכנו שינויים או אי דיוקים ברשימת הרופאים המנפקים).  
  2. יש לקבל הפנייה מרופא המשפחה לרופא המומחה אליו אתם רוצים להגיע. עלות הביקור אצל רופא מומחה המוסמך על ידי היק”ר הינו מחיר קבוע של 287 ש”ח. 
  3. במעמד הביקור, ובמידה והרופא המומחה מחליט כך, הוא מפיק את הרישיון באופן עצמאי על ידי מילוי שאלון בממשק הממוחשב של היק”ר. השאלון מתבסס על המצב הרפואי של המטופל, המחלה ממנה הוא סובל, מיצוי הטיפולים הרפואיים שננקטו עד כה וכו’. בנוסף, הרופא המומחה יעלה לממשק את המסמכים הקשורים. בדר”כ המסמכים הנדרשים הם סיכום מידע רפואי וטופס מעקב תרופות בכדי להראות כי מוצו הטיפולים הקונבנציונליים ונחלו כישלון לפני הפנייה לקנאביס רפואי
  4. הרופא המומחה יפיק את התיק הרפואי שלכם. התיק הרפואי מתעד את הטיפול הרפואי שניתן במשך שנה אחת לפחות. בתיק מפורטות התרופות שהונפקו למטופל, היסטוריית הטיפולים, תופעות הלוואי והכשירות הרפואית של המטופל. הרופא המומחה גם יקבע את כמות הקנאביס ברישיון וגם את הקטגוריות מהן המטופל יכול לבחור (כמו T20/C4, T3/C15 וכו’). 
  5. הרופא המומחה המוסמך על ידי היק”ר יפיק עבורכם את הרישיון ואת המרשמים לקנאביס רפואי במעמד הביקור. כאמור, מטופלים אונקולוגים יוכלו לקבל את הרישיון ישירות מהמחלקה האונקולוגית בה הם מטופלים. רישיון הקנאביס הרפואי ניתן למשך שנה אחת, כאשר בדר”כ בפעם הראשונה הוא ינתן לחצי שנה, ולאחר מכן יש לחדש את הרישיון.
    עוד על חידוש רישיון הקנאביס הרפואי
רופאים מומחים המוסמכים לנפק קנאביס רפואי
רופאים מומחים המוסמכים לנפק קנאביס רפואי

הדרך השנייה להוצאת רישיון לקנאביס רפואי – באמצעות רופא מומחה שאינו מוסמך על ידי היק”ר:

כפי שהסברנו קודם, לא כל רופא מומחה יכול להנפיק רישיון לקנאביס רפואי, אלא רק רופאים מומחים אשר הוסמכו על ידי היק”ר, ורק במסגרת הרפואה הציבורית. אך ישנה דרך נוספת להוצאת רישיון קנאביס רפואי והיא באמצעות רופא מומחה אשר לא הוסמך על ידי היק”ר. 

בדרך זו, הרופא המומחה לא חייב להיות במסגרת הרפואה הציבורית ואפשר לגשת אליו גם באופן פרטי ללא הפנייה קודמת מרופא המשפחה. הרופא המומחה בתחום האינדיקציה הרפואית הרלוונטית יכול, אם יחליט, להמליץ על טיפול בקנביס רפואי ולהגיש בקשה ליק”ר עבור המטופל.

התהליך להוצאת רישיון לקנאביס רפואי באמצעות רופא מומחה שאינו מוסמך על ידי היק”ר הינו:

  1. יש לגשת אל כל רופא מומחה בישראל המתמחה בהתוויה הרפואית הספציפית לכם, אם בצורה פרטית ואם דרך הפנייה מרופא המשפחה ולבקש המלצה והגשת בקשה לרישיון לקנאביס רפואי.
  2. הרופא המומחה, במידה ויחליט להמליץ על הטיפול, יגיש בקשה באופן מקוון ויצרף אליה את המסמכים הנדרשים במעמד מילוי הבקשה, כמפורט בהנחיות לרופא. שימו לב, בקשות מרופא משפחה לא יתקבלו.
  3. עם קליטת הבקשה במערכת של היק”ר, יישלח קישור למטופלים שבאמצעותו תוכלו לבצע פעולות מנהליות כמו השלמת מסמכים, הוספה או שינוי של מיופה כח ועוד, ללא צורך לחזור לרופא.
  4. הבקשות הנקלטות ביק”ר מועברות לעיון ולבחינת הרופאים שלהם המוגדרים כ”מנהלים” לפי פקודת הסמים המסוכנים, ובידיהם הסמכות להתיר החזקה ושימוש בקנאביס רפואי. 
  5. אם המטופלים יידרשו להשלים מסמכים, תועבר אליהם בקשה להשלמה באמצעות מסרון ודואר אלקטרוני. 
  6. במידה והרישיון לקנאביס רפואי יאושר על ידי היק”ר, הוא יועבר אליכם יחד עם המרשמים בדואר אלקטרוני עם העתק לרופא המטפל. עם הרישיון והמרשמים תוכלו לגשת לבתי המרקחת המוכרים קנאביס רפואי
  7. במידה ובקשתכם נשללה על ידי היק”ר, ישנה אפשרות לבקשה לדיון חוזר.
היחידה לקנאביס רפואי של משרד הבריאות
היחידה לקנאביס רפואי של משרד הבריאות

המסמכים הנדרשים על ידי היק”ר הינם:

  • סיכום מידע רפואי מרופא משפחה עדכני
  • דו”ח ניפוק תרופות שנתי עדכני שניתן לקבל מקופת החולים (בכדי להוכיח כי כבר ניסיתם דרכים קונבנציונליות לטיפול)
  • גיליון מעקב מרפאתי, אם קיים

בנוסף – 

  • במידה וההתוויה הרפואית עבורה אתם מבקשים את הרישיון לקנאביס היא פוסט טראומה PTSD, יש להוסיף את המסמך “נספח לבקשה לטיפול מסייע בקנביס לחולי PTSD”
  •  במידה ומדובר באישה בהיריון, עליה להוסיף אישור מגניקולוג או מטרטולוג אישור מנהל המערך בבית החולים או הרופא המחוזי בקופת החולים להמלצת הטיפול בהיריון
  • במידה ומדובר באישה המניקה, יש להוסיף אישור מרופא הילדים המטפל בילדיה 
  • במידה ומדובר באנשים אשר אובחנו כפסיכוטיים, במצב של פסיכוזה, בעלי תורשה פסיכיאטרית או בעלי היסטוריה של התמכרויות, יש להוסיף אישור נוסף מפסיכיאטר
  • במידה וקיימת היסטוריה קרדיולוגית או קיים סיכון לאירוע קרדיולוגי, יש להוסיף אישור מקרדיולוג
  • במידה וקיימת מחלת ריאות, יש להוסיף אישור מרופא ריאות
  • במידה והכמות המבוקשת לרישיון גדולה מ-100 גרם של קנאביס רפואי, יש להוסיף אישור מנהל המערך בבית החולים או הרופא המחוזי בקופת החולים, להמלצת טיפול בכמות העולה על 100 גרם בחודש

הרופא המומחה יצרף לבקשה כל מידע רפואי נוסף, שלדעת הרופא המומחה יכול לסייע בקבלת ההחלטה, או מעיד על מיצוי אפשרויות טיפול מקובלות אחרות.

קיבלתם רישיון קנאביס, מה עכשיו?

קיבלתם רישיון לקנאביס רפואי ממשרד הבריאות, אליו מצורפים 6-12 מרשמים. את הרישיון לקנאביס רפואי עליכם לשאת עמכם בכל רגע בו אתם נושאים עמכם קנאביס, בבית או בחוץ. המרשמים יחד עם הרישיון הרפואי ישמשו אתכם בבית המרקחת או עבור הזמנה דיגיטלית מאתרי הזמנות של קנאביס רפואי באינטרנט. כדאי לדעת כי ניתן לרכוש את כל המרשם או רק חלק ממנו ולשמור את השאר לרכישה עד תום מועד המרשם הספציפי. את יתר המרשמים שמורו במקום בטוח. שימו לב, אובדן הרישיון או המרשמים, יחייב אישור משטרה והגעה נוספת לרופא לצורך הנפקה מחודשת.

ברגע שמקבלים רישיון לקנאביס רפואי רוב המטופלים נכנסים לעולם חדש ולא מוכר עבורם. הם אינם מכירים את משוגי היסוד שהרי קנאביס אינו אקמול. כבר בפעם הראשונה שמקבלים את הרישיון לקנאביס ממשרד הבריאות או דרך רופא מומחה המאושר לניפוק רישיון קנאביס, למטופלים שאלות רבות כמו: מה זה תפרחת? מה הבדל בין תפרחת לשמן? מדוע יש קטגוריות  T20/C4 ,T10/C10 T15/C3 במרשם הרפואי שלי ומה המשמעות של כל זה? 

אז לפני שאתם הולכים לבית המרקחת הקרוב לביתך או מזמינים משלוח קנאביס רפואי או איסוף עצמי באינטרנט כדאי שתדעו את מושגי היסוד בעולם הקנאביס ומה עליכם לעשות לפני שאתם רוכשים את הקנאביס הרפואי שלכם בפעם הראשונה. 

מושגי יסוד בעולם הקנאביס הרפואי בישראל

רישיון רפואי לקנאביס

רישיון קנאביס הינו אישי ופרטי ולא ניתן להעברה. הרישיון הרפואי מקנה למטופל יחד עם מרשם תקין לרכוש קנאביס רפואי על פי הקטגוריה שכתובה ברישיון מבית מרקחת מורשה מכירה של קנאביס רפואי.

מרשם רפואי לקנאביס

כדי לקבל או לחדש מרשם קנאביס רפואי יש לעמוד בתנאים לקבלת רישיון קנאביס על פי נוהל 106 של משרד הבריאות. תנאים אלו כוללים רשימה של התוויות רפואיות ובריאותיות מהם המטופל סובל. במידה והנך סובל מאחת מאותן התוויות, עליך לפנות לאחד הרופאים המוסמכים, ולקבל מהם רישיון קנאביס רפואי וסדרת מרשמים חודשיים.

פרח קנאביס

פרח הקנאביס הוא אחד הצמחים המוכרים והמורכבים ביותר בעולם.  לפעמים גם נקרא תפרחת קנאביס, מומחים מעריכים שכ-160 מליון איש ברחבי העולם צורכים את פרח הקנאביס. נהוג לקרוא לפרח קנאביס על פי סוג התפרחת. 

קנאביס סאטיבה

קנאביס סאטיבה מתייחס לסוג של פרח קנאביס, לרוב מאורך וצר. 

קנאביס אינדיקה

קנאביס אינדיקה בניגוד לפרח קנאביס סאטיבה היינו פרח רחב ונמוך לרוב. לרוב מומלץ לשימוש לילה.

קנבינואידים

קנבינואידים

בצמח הקנאביס זוהו שלוש משפחות כימיות עיקריות של חומרים: טרפנואידים, פלבנואידים וקנבינואידים. כ-80 קנבינואידים ידועים קיימים בצמח, העיקריים שבהם הם THC ו-CBD. הראשון בעל השפעות של חומר פסיכואקטיבי והשני בעל השפעות אנטי-פסיכואקטיביות.

סאטיבה, אינדיקה או היברידי

משפחת הקנאביס מורכבת היסטורית משלושה סוגים של זנים: זן האינדיקה בעל תפרחת נמוכה ורחבה, סאטיבה בעל תפרחת גבוהה וצרה והיברידי שהוא שילוב של השניים. לרוב תשמעו שזן מסוג סאטיבה עדיף לצריכה במהלך היום וזן מסוג אינדיקה בשעות הערב והלילה. למידע נוסף על ההבדלים בין סאטיבה לאינדיקה

שמן קנאביס

שמן הקנאביס המופק מפרח הקנאביס מציע את האפשרות לטיפול בקנאביס רפואי על כל סגולותיו ללא הצורך בעישון או אידוי. ישנם יתרונות וחסרונות בשימוש שמן הקנאביס ואינו מתאים לכל אחד אך אם מצאתם כי הינו מתאים עבורכם, אתם עשויים למצוא רצף טיפולי ממושך ויעיל.  

גליליות קנאביס

גליליות קנאביס הינם סיגריות מגולגלות בתפרחת גרוסה של פרח קנאביס. כל גלילית שוקלת לרוב גרם ומטופלים רבים מתקשים לגלגל סיגריה קנאביס ישמחו לגלות על האפשרות של גליליות קנאביס

עישון קנאביס 1

קטגוריה

בכל מרשם של רפואי של קנאביס, מצויינת קטגוריה אחת או יותר המתארות את העוצמה אחוזי מרכיבי ה-CBD וה- THC c בתפרחת. למשל T20/C4 מתאר מוצר עם טווח THC של 19%-24.5% וטווח אחוזי מרכיב ה- CBD צריך להיות 0-4%. 

ניפוק קנאביס רפואי

פעולת הניפוק שהרוקח עושה במערכת משרד הבריאות כאשר רוכשים קנאביס רפואי. 

משנע קנאביס

אדם נוסף אותו ניתן לרשום ברישיון רפואי לקנאביס. המשנע יכול לרכוש בבית מרקחת עבור המטופל בלבד. הוא אינו יכול לקבל משלוח בשם המטופל. 

בתי מרקחת המנפיקים קנאביס רפואי

להלן רשימה של כל בתי המרקחת המנפקים קנאביס רפואי בישראל. בינהם ניתן למצוא את רשת סופר פארם, בתי מרקחת ש.ר.מ, בית מרקחת גבעול תל אביב, גבעול ירושלים, גבעול אשדוד, פנו פארם, שור טבצניק ועוד בתי מרקחת המורשים לנפק קנאביס רפואי לבעלי מרשם ורישיון קנאביס רפואי.

חיפוש של קנאביס רפואי

איתור וחיפוש מלאי קנאביס רפואי יכול להיות מתסכל, רצוי לבדוק באתים באינטרנט מלאי זמין. האתר הגדול והאמין ביותר על פי אתר מאקו הינו כאנביס.

מאקו כתבה

הזמנה של קנאביס באינטרנט

ניתן להזמין קנאביס רפואי באינטרנט למשלוח או איסוף עצמי מבתי מרקחת נבחרים אותם ניתן למצוא כאן.

משלוח קנאביס עד הבית

מחפשים קנאביס רפואי משלוחים? ניתן להזמין משלוח של קנאביס רפואי אך ורק לכתובת שעל המרשם קנאביס. רק המטופל יכול לקבל את המשלוח. במקרים דחופים יש לפנות ליק״ר או לבית המרקחת. 

אחסנה של קנאביס

ישנם דרכים רבות לאחסן קנאביס, הדבר החשוב הוא לשמור על לחות של כ- 60 אחוזים. ניתן לרכוש צנצנות אחסון בוואקום ושקיות לחות כמעט בכל בית מרקחת היום. אחסון נכון של קנאביס יכול עשוי לסייע לשמור על טריות לאורך זמן ביותר ועל כן לתת מענה טיפולי טוב יותר. 

תאריך פתיחת המרשם הרפואי

לכל אחד מהמרשמים יש תאריך התחלה בו המרשם נפתח ותאריך סיום בו המרשם נסגר ואחריו לא ניתן לנפק קנאביס עבור אותו מרשם. כדאי לזכור, כל עוד מדובר במרשם שהתאריך שלו שונה מתאריך מרשיון הרפואי כלומר לא המרשם הראשון, ניתן לרכוש קנאביס מבית המרקחת או בדיגיטל כ-5 ימים לפני התאריך שמופיע ברשיון (השני והלאה). 

בחירת המוצר המתאים עבורכם

זה הזמן לקחת רגע אוויר. אם אתם מטופלים מתחילים, סיכוי יותר מסביר שיקח לכם קצת זמן למצוא את הזן המתאים עבורכם. רצוי לקרוא קצת באתרים המספקים קצת מידע על קנביס רפואי. כמו כן מומלץ להיוועץ עם רוקח טרם הרכישה או עם מטופלים אחרים. 

תפרחת

צריכה נבונה

משרד הבריאות ממליץ ליטול את המנה הנמוכה, אך מטופלים רבים לא תמיד יודעים מה היא התפרחת או השמן הפחות חזק בהתאם למטרת השימוש. אפשר להתחיל במינון נמוך ולהעלות לאורך השבוע הראשון לצריכה באופן הדרגתי. את הטיפול בקנאביס רצוי לצרוך לאורך היום כאשר השפעתה של תפרחת נעה בין 3-5 שעות ומיצוי בין 4-6 שעות, אך זה משתנה בים אדם לאדם. מטופלים מתחילים, מומלץ לנהל טבלת צריכה ולתעד שעת נטילה, סיבת הנטילה (כאב/שינה/תיאבון וכדומה) ועוצמת שיפור (1-10).

קנאביס משפחות

מטופלים הנכנסים לעולם הקנאביס הם מגלים במהירות את כמויות הזנים העצומות שקיימות, אך כמה זנים כמו קוש, הייז, סקאנק ודיזל בולטים מעל כל השאר. זנים אלו זכו למעמד אגדי ויושבים בפנתיאון הגנטיקות הקלאסיות של הצמח בעיקר בזכות עוצמת ההשפעה והטעמים החזקים והדומיננטיים שלהם. הם זכו לתודעה רבה עוד יותר כאשר מגדלים המשיכו, ועדיין ממשיכים להשתמש באותן גנטיקות קלאסיות כאבני הבניין של מאות זנים היברידיים חדשים. 

תזונה בשילוב טיפול קנאביס

הקנאביס מייצר תהליכים פיזיולוגיים מבוססי שומנים חלבונים ופחמימות ועל כן מצריך אנרגיה מהגוף לפעולה. מטופלים רבים אינם מודעים לכך שישנה חשיבות גדולה לשילוב תזונה הכוללת חלבונים, שומנים ופחמימות לאורך היום, באופן שיסייע לטיפול להיות יעיל יותר, למנוע תחושות לא נעימות בבטן וכן להגביר את הריכוז. שילוב תזונה נכון לא רק שלא יביא להשמנה אלא עשוי להביא את המטופל לירידה במשקל . 

תזונה

שינוי מינון או חידוש מרשם

במידה ואינכם חשים שיפור באיכות החיים או בטיפול ייתכן  שהכמות אינה מספקת או המינון אינו נכון עבורכם. ניתן להתייעץ עם הרופא המטפל ובמקרה הצורך תוגש בקשה לשינוי בצירוף מסמכים רלוונטיים. חשוב לדעת כי לאחר תקופת צריכה, תתפתח הסתגלות לטיפול, ועל כן, שינוי טיפול וקביעת המינון על ידי הרופא תתקיים בהתאם לתגובתו לטיפול. כמו כן יש לשים לב לתוקף המסמכים הרפואיים ולהתנהל בהתאם. 

מנפק 1

נכות כללית קנאביס רפואי

ניתן במצבים מסוימים לקבל רשיון ואף סבסוד עבור קנאביס רפואי. ישנם מספר אפשרויות כיום לקבל תמיכה כספית עבור קנביס רפואי אם זה מהקשר של תאונת עבודה, נכות ועוד. לחצו כאן לעוד מידע בנושא נכות וסבסוד קנאביס רפואי.

🍀מוזמנים לאתר שלנו www.cannbis.co.il לחיפוש זנים, הזמנות, איסוף עצמי ומשלוחים

🍀בנוסף מוזמנים להירשם לניוזלטר שלנו ולהישאר תמיד מעודכנים בחדשות האחרונות

לוגו כאנביס

כאנביס

מאמרי כאנביס

מטופלי קנאביס רפואי

עדכוני כאנביס

קנאביס 101

קנאביס רפואי

רישיון


כתבות נוספות

עדכוני קנאביס רפואי תפרחות ושמני קנאביס רפואי, סיכום השבוע שהיה

עדכוני קנאביס רפואי תפרחות ושמני קנאביס רפואי, סיכום השבוע שהיה 26.1.23

דירוג זניםחיפוש זנים

מנגישים למטופלי הקנאביס הרפואי בישראל את כל עדכוני הזנים במלאיי בתי המרקחת מהשבוע שחלף. זנים בקרוב במלאי טיקי רייןTiki RainT20/C424%גידול אינדור קנדי, Wagnersיבוא חברת IMCלהתראה אוטומטית כשהזן יגיע לבתי המרקחת…

סקירת זן קנאביס רפואי טיקי ריין – סאטיבה קנדית חדשה מבית Wagners

🍀 סקירת זן קנאביס רפואי טיקי ריין – זן קנדי חדש בגידול אינדור מבית Wagners

סקירת זןתפרחות

טיקי ריין Tiki Rain תפרחת קנאביס רפואי עתירת THC מסוג סאטיבה בקטגוריית T20/C4, גידול אינדור קנדי של המותג Wagners, יבוא של חברת IMC, בקרוב בבתי המרקחת השונים ברחבי הארץ. טיקי…

כל הזכויות שמורות כאנביס 2024 ©

|

אודות כאנביס

אתר כאנביס מרכז מלאי קנאביס רפואי מכל בתי המרקחת בארץ ומציע שירותי איתור מלאי, הזמנת קנאביס רפואי, משלוחים ואיסוף עצמי, התראות על זמינות מלאי קנאביס בבתי מרקחת ועוד.

האתר פותח על ידי מטופלים עבור מטופלים ומייצג תמונה עדכנית 24/7 של מלאי הקנאביס הרפואי בארץ. בפלטפורמה תמצאו בתי מרקחת פרטיים כגון אורנים פארם בירושליים, ובית המרקחת גבעול בתל אביב; בתי מרקחת מרשת ש.ר.מ. כגון הנגב בבאר שבע וישראל ביהוד; וכמובן סניפי סופר פארם כמו גדרה, רמת ישי, גן יבנה ורבים נוספים המורשים לנפק קנאביס רפואי.

מעבר לקטלוג הנרחב, האתר עוזר לאתר זנים במחירים מוזלים, לחפש זני קנאביס בקטגוריות השונות (T20/C4, T15/C3 ועוד), לחתוך לפי סוג זן (סאטיבה, אינדיקה או היברידי), להשוות מחירים ואחוזי אצווה, לתת משוב וחוות דעת, ומרכז מידע רב על שוק הקנאביס הרפואי בארץ ובעולם.