מחלת האלצהיימר היא הצורה הנפוצה ביותר של דמנציה והיא מהווה כ-30 מיליון מקרים ברחבי העולם. בגלל תוחלת החיים הגלובלית הגוברת, שכיחות זו צפויה כמעט להכפיל את עצמה עד שנת 2050.
בגלל מספרים אלו חוקרים מחפשים גישות חדשות למניעה וטיפול במחלה וחוקרים יותר ויותר את צמח הקנאביס.
לפי מחקרים הקנבינואידים בצמח יכולים לסייע למחלה במספר דרכים:
THC מאט את הצטברות הפלאקים העמילואידיים – אחד הסממנים הפתולוגיים המאפיינים את מחלת האלצהיימר הוא הצטברות של פלאקים עמילואידיים, צבירה רעילה ברקמה העצבית. במחקר מ-2008 שפורסם ב-Molecular Pharmaceutics מצא ש-THC יכול להאט את הצבירה הרעילה, אבחנה שהוצגה שוב במחקר מ-2014 שפורסם ב-appeared in Journal of Alzheimer’s Disease.
סיבידי יכול למנוע מוות של תאים – THC אינו הקנבינואיד היחיד שיש לקנאביס להציע למחקר האלצהיימר. נמצא גם שלקנבינואיד CBD יש יתרונות במניעת מוות של תאים. בשנת 2004 ציינו חוקרים את המאפיינים הנוירו-מגנים, נוגדי חמצון ואנטי-אפופטוזה (אפופטוזה – מוות של תאים) של ה-CBD, אשר מפחיתים פגיעה עצבית הנגרמת כתוצאה מהצטברות הפלאקים העמילואידיים. “הערך הטיפולי הרב של ה-CBD, אם נצרך לבד או יחד עם THC, נובע מהשיקול שהוא מייצג תרכובת נדירה, אם לא ייחודית, המסוגלת להעניק הגנה עצבית על ידי שילוב של מאפיינים המכסים כמעט את כל הספקטרום של מנגנונים נוירו-רעילים הפועלים בהפרעות נוירודגנרטיביות” אמר אחד החוקרים.
קנבינואידים מגרים צמיחת תאים – בנוסף לתכונות נוגדות החמצון, האנטי דלקתיות והנוירו-הגנתיות של הקנאביס, נראה כי קנבינואידים עשויים לשחק גם תפקיד בצמיחת הרקמה העצבית בהיפוקמפוס – אזור המוח הקשור לזיכרון. מנגנון זה המכונה “נוירוגנזה” (Neurogenesis) נחקר ונדון במחקר שנערך בשנת 2011 שציין כי קנבינואידים “תומכים במנגנוני התיקון הפנימיים של המוח”.
מניעת תסמיני אלצהיימר אחרים – אחת הטענות המשכנעות ביותר לקנאביס רפואי הוא יכולתו להקל על תסמינים אחרים הקשורים לאלצהיימר, המאפשרים לחולים לחיות חיים מאושרים ותפקודיים יותר. החל מעידוד התיאבון ובקרת משקל ועד בתפקוד המוטורי, הקנאביס יכול להציע לחולי אלצהיימר איכות חיים משופרת.
🍀מוזמנים לאתר שלנו www.cannbis.co.il לחיפוש זנים, הזמנות, איסוף עצמי ומשלוחים
🍀בנוסף מוזמנים להירשם לניוזלטר שלנו ולהישאר תמיד מעודכנים בחדשות האחרונות
