אחד מסימני ההיכר של PTSD, הפרעת דחק פוסט-טראומטית, הוא שמנגנון הכחדת הפחד, התהליך המסייע למוחנו לשכוח אירועים טראומטיים, לקוי. מחקר חדש שנערך באוניברסיטת ליידן בהולנד בוחן את האנאנדמיד, אנדוקנבינואיד המיוצר באופן טבעי על ידי גוף האדם אותו גילה הכימאי הישראלי המוערך פרופסור רפאל משולם, ואת תפקידו באותו מנגנון.
מקור המילה “אננדמיד” (נקרא גם N-arachidonoylethanolamine) מגיע מהמילה בסנסקריט “אננדה” שמשמעותה הוא “אושר “או” שמחה”, אינדיקציה לתכונות האננדמיד כמשפר מצב רוח ומשרה אופוריה. האננדמיד מתקשר עם קולטני ה-CB1 ו-CB2 שבגופנו. זהו מוליך עצבי המתפקד כשליח של מסרים כימיים בין הנוירונים במערכת העצבים. יכולתו של האננדמיד להיקשר לקולטנים יכולה להשפיע עמוקות על שלל מנגנונים פיזיולוגיים, כולל גירוי התיאבון, ניהול כאב, תנודות במצב הרוח ואיזון מנגנון הכחדת הפחד.
במחקר החוקרים רצו להבין מה קורה אם מפחיתים את כמות האננדאמיד המיוצר על ידי המוח. החוקרים השוו התנהגות בין עכברים רגילים לעכברים אשר דיכאו את האננדמיד במערכת שלהם. העכברים עם ייצור אנאנדמיד נמוך יותר היו הרבה יותר לחוצים והחזיקו יותר בפחד מותנה – כפי שמעידים רמות קורטיזול גבוהות יותר – מאשר עכברים רגילים.
גילוי טכני ביותר, אך חשיבותו רבה. זהו המחקר הראשון מסוגו שהוכיח כי להורדת רמות אנאנדמיד יש השלכות שליליות על התנהגות רגשית. זה יכול להסביר מדוע PTSD מתפתח. המוח לא מייצר מספיק אנאנדמיד כדי להישאר מאוזן רגשית. זה יכול גם להסביר מדוע פלאשבקים מרגישים כל כך אמיתיים לאנשים עם פוסט טראומה, חסר להם את המנגנון לשכוח את אותם זיכרונות טראומטיים.
הבנת תפקידו של האננדמיד נותנת לנו תובנה רבה יותר מדוע קנאביס, ביכולתו לחקות את השפעות האנאנדמיד, יכול לעזור לחולי PTSD.
🍀מוזמנים לאתר שלנו www.cannbis.co.il לחיפוש זנים, הזמנות, איסוף עצמי ומשלוחים
🍀בנוסף מוזמנים להירשם לניוזלטר שלנו ולהישאר תמיד מעודכנים בחדשות האחרונות