בני אדם מפתחים סבילות לקנאביס די מהר, כלומר, המטופלים מאבדים רגישות להשפעות הכוללות של הקנאביס במשך תקופה די קצרה ונאלצים לצרוך קנאביס יותר חזק או מינון יותר גבוה.
מה שמעניין שאזורים מסוימים בגוף מפתחים סבילות מהר יותר מאחרים. המעי הגס, למשל – מחקר משנת 2009 מצא שחלק מהתפקודים במערכת העיכול עמידים במיוחד לסבילות. במקרה זה, נראה היה שקנאביס מאט את מעבר המזון מהקיבה למעי הדק, והגוף לא גילה סבילות.
מחקר שפורסם ב-Biological Psychiatry: Cognitive Neuroscience and Neuroimaging מסביר מדוע מתרחשת סבילות לקנאביס. הזכרנו בעבר כיצד קנבינואידים מסוימים המצויים בקנאביס מתקשרים לקולטנים מסוימים בגופנו. THC מפעיל את הקולטן CB1. המחקר מצא שטיפול כרוני ב-THC מקטין את כמות קולטני ה-CB1 בתאים וגורם לגוף לסיבולת ל-THC. למרות זאת, לפי המחקר, הקטנת קולטני ה-CB1 בתאים מתחילה להתהפך במהירות מפתיעה עם הפסקת השימוש בקנאביס ועשויה להמשיך לעלות עם הזמן.
למרבה הפלא, הסבילות לקנאביס מתחילה להתהפך תוך יומיים לאחר ההימנעות מהצמח. בתום 28 הימים, הסבילות ממשיכה להשתפר. זהו מידע רב ערך עבור מטופלי קנאביס רפואי, שכן המשמעות היא שהסבילות שלהם לקנאביס תהיה נמוכה הרבה יותר אם הם יפסיקו ויתחילו שוב את הטיפול.
צרכני קנאביס קבועים רבים לוקחים הפסקות סבילות כדי לשמור על יעילות הצמח. הפסקת סבילות היא תקופה קצרה של התנזרות. כפי שמציע המחקר, נראה כי יומיים בלבד של התנזרות מספיקים כדי להניע את תהליך הוויסות. למטופלי קנאביס רפואי עדיף תמיד להתייעץ עם הרופא המטפל לפני ביצוע שינויים גדולים בתוכנית הטיפול.
🍀מוזמנים לאתר שלנו www.cannbis.co.il לחיפוש זנים, הזמנות, איסוף עצמי ומשלוחים
🍀בנוסף מוזמנים להירשם לניוזלטר שלנו ולהישאר תמיד מעודכנים בחדשות האחרונות