האם אי פעם תהיתם מדוע ההשפעה של קנאביס בצורת מאכל (בעוגיות למשל) יותר חזקה מההשפעה בצורת עישון? שיטות שונות לצריכת קנאביס משפיעות אחרת על הגוף והנפש.
קנאביס משפיע עלינו בדרכים שונות אבל האופן בו הגוף שלנו משתמש בו משתנה לפי הדרך בה אנחנו צורכים אותו. ישנן 5 שיטות פופולריות לצריכת קנאביס המשפיעות על הגוף בצורה שונה:
1. עישון
כאשר אנו מעשנים קנאביס, אנחנו משתמשים בחום כדי לשנות את המבנה הכימי של הקנבינואידים. באמצעות חום אנחנו יוצרים דה קרבוקסילציה והופכים את הקנבינואיד THCA לקנבינואיד הפסיכואקטיבי THC.
לעישון, לעומת זאת, יש כמה וכמה כשלים. למרות ש-THC יגיע לזרם הדם שלנו ובכך יעבור לתוך המוח וסביב הגוף, חלק ניכר יתחבר לקולטני קנבינואידים בפה שלנו וברקמות הנחשפות ישירות לעשן עצמו ולא יגיע לכל הגוף כך שיהיה קשה להגיע למינון הטיפולי המלא.
למרות שעדיין לא הראו שעישון קנאביס קשור לסיכון מוגבר לסרטן ריאות, עשן גורם נזק מיקרוסקופי לריאות לאורך זמן. זה יכול לגרום לדלקת, שיעול, ייצור ריר ותסמינים דמויי ברונכיטיס. בסך הכל, עישון הוא לא ההחלטה הבריאה שמטופל יכול לקבל.
2. אידוי
לאלו האוהבים את ההקלה המהירה מעישון אך רוצים להימנע מהסיכונים הפוטנציאליים, אידוי יכול להיות אלטרנטיבה טובה. אידוי מחמם את הקנאביס עד כדי שחרור שרף הקנאביס (בו נמצאות הטריכומות), אך אינו מחמם את אותו מספיק כדי לשרוף את החומר הצמחי. האידוי מבטל אפר שעלול להיות מסרטן ומפחית את החומרים הגורמים נזק לתאים בגוף. קנבינואידים המפעילים את מערכת העצבים המרכזית חודרים לזרם הדם די בקלות עם אידוי.
קנאביס בשאיפה עובר ישירות מהריאות לזרם הדם למוח. שיטות אחרות כמו קנאביס במאכל מאלצות את ה-THC לעבור חילוף חומרים בצורה שונה, מה שגורם להשפעות שונות בגוף שלך.
3. מאכל
קנאביס במאכל הוא אחת משיטות הצריכה החזקות ביותר שיש. בניגוד לקנאביס בשאיפה, קנאביס במאכל עובר חילוף חומרים בכבד.
כאשר אנו צורכים קנאביס במאכל, הגוף מייצר יותר ממטבוליט מסוים הנקרא 11-hydroxy-THC. המטבוליט הזה של THC הוא פי ארבעה עד חמישה יותר פסיכואקטיבי מ-THC. מה שאומר שההשפעה תהיה חזקה במיוחד. כמובן, כדי לגרום למאכלים לעבוד, צריך לחמם את הקנאביס, שיעבור דה קרבוקסילציה, לפני הצריכה.
חשוב לציין: בישראל צריכת קנאביס במאכל איננה חוקית ולא קיימים מוצרי מאכל קנאביס רפואי.
4. שמני קנאביס
שמן קנאביס רפואי הוא מיצוי קנאביס מרוכז במיוחד מהול בדרך כלל בשמן זית. בעצם, ממס משמש להפרדת השמנים האתריים של צמח הקנאביס מהחומר הצמחי עצמו. התוצר הסופי הוא מוצר מרוכז מאוד, מלא בקנבינואידים ולכן שמנים יכולים לספק מינון גבוה במיוחד של קנאביס למי שזקוק לו.
מבין היתרונות של שמן הקנאביס ניתן למנות את התאמתה לטווח גילאים רחב, לבעלי מוגבלויות פיזיות ולאלה המתקשים או אשר מעדיפים להימנע מעישון או אידוי של תפרחות. שמן מאפשר שימוש דיסקרטי ונוח בסביבת אנשים, דורש מהמטופל פחות הכנה מוקדמת והשימוש בו לא יוצר ריח, כמו בעישון או אידוי.
5. קנאביס גולמי
בניגוד לכל שאר שיטות הצריכה, צריכת קנאביס גולמי, זאת אומרת צריכה של הצמח עצמו בצורתו הגולמית, היא הדרך היחידה לשמר חומצות קנבינואידיות.
כמו שכבר הזכרנו מקודם, לפני שמחממים את הקנאביס, התרכובת THC נמצאת במצב החומצי שלה – THCA. קנבינואידים אחרים נמצאים גם בצורת החומצית שלהם. כאשר אנו צורכים את צמח הקנאביס בצורתו הגולמית, אנו יכולים לצרוך פי מאות יותר קנבינואידים מאשר צריכת קנאביס שעבר חימום. הסיבה לכך היא שהחומצות הקנבינואידיות הגולמיות משומשות באופן שונה בגוף ואינן מתקשרות ישירות לקולטני הקנבינואידים באותו אופן שבו עושה החומר הפסיכואקטיבי.
הדרך הנפוצה ביותר לצריכת קנאביס גולמי היא באמצעות מיצים ושייקים (כמו קנאביס למאכל, אין למצוא בישראל מוצרים מסוג זה).
🍀מוזמנים לאתר שלנו www.cannbis.co.il לחיפוש זנים, הזמנות, איסוף עצמי ומשלוחים
🍀בנוסף מוזמנים להירשם לניוזלטר שלנו ולהישאר תמיד מעודכנים בחדשות האחרונות